Skip to main content

Kold kanvas

KOLD KANVAS – IS I MAVEN RESULTERER I KOLDE KONTANTER

Hvad er kold kanvas?

Kold kanvas er når du som sælger tager uopfordret kontakt til en potentiel køber. Man går altså “iskoldt” til værks og forsøger at etablerer aftaler eller gennemføre et salg. Dette kan foregå over telefon, men kan også gøres brug af til netværk arrangementer. Det er desuden vigtigt at have en tilgang som er relevant for dit produkt eller service. Kold kanvas salg kan med fordel laves som mødebooking, hvis dit produkt er et der bliver solgt nemmest ved at kunden kan visuelt se og røre det. Hos Snevagten anvender vi i høj kold kanvas metoder, hvor vi f.eks. ringer ud til kunder. Det betyder dog ikke at vi bare ringer ud til hvem som helst. Vi gør vores research ordenligt og ringer kun ud til relevante personer, men der er heller ikke noget i vejen med at være lidt ambitiøs. 

Hver dag er kold kanvas dag

Kold kanvas kan virke angstprovokerende, men hvis du blot holder et par punkter i mente, gør det hele oplevelsen meget nemmere. Du bør f.eks. aldrig ringe til den højst rangerede i firmaet. Hvis du vil sælge til en specifik virksomhed, så ringer du ikke til CEO, men i stedet en lidt længere nede i hierarkiet som giver mening at kontakte. Det er også vigtigt at du holder samtalen relevant. Hvis du ved at det givne firma lige har udvidet til nye lokationer, så drej samtalen ind på det. Vis at du har sat dig ind i hvem de er som virksomhed og trumf igennem med at din ydelse eller produkt altså ER relevant for dem. Når man forsøger sig med kold kanvas salg, skal man være forberedt på at få afslag mange gange. Gå derfor til pointen og produktet med det samme, så du ikke spilder din eller den potentielle købers tid.

På trods af at kold kanvas salg er en uhyre effektiv metode, er det også den salgsmetode der anses som værende den sværeste fordi det for nogle kan være grænseoverskridende. Det er vigtigt at man som sælger har tre nøgleord i hovedet for hvordan man skal agerer når man laver kold kanvas salg. Kort, præcis og begejstret. Det er desuden værd at nævne, at når du som medarbejder forsøger dig med kold kanvas bidrager du med meget mere til virksomheden, end langt de fleste almene medarbejdere. Ved bare ét telefonopkald om dagen, har man allerede gjort mere end de fleste.

Kold kanvas salg er ikke kun vigtigt for dig som medarbejder, men også for en hver virksomhed som betegner sig selv som amibitøs. Hvis man vil være en successfuld virksomhed, er det nødvendige at tage metoder som kold kanvas salg i brug. Tag kontakt og prik lidt til folk – Måske ender det med et salg.

En anden metode man med fordel kan tage brug af, er at hive i ens netværk. Måske findes der er en potentiel kunde inden for dit netværk og hvis der allerede er etableret personlig kontakt med en potentiel kunde, er der langt større sandsynlighed for et eventuelt salg.