Snerydning i Odder

Odder by er rent geografisk placeret 21 kilometer syd for Århus, men regnes stadig som en satellitby, ikke mindst på grund af de gode trafikforbindelser. Der er blandt andet almindelig togforbindelse, som i skrivende stund er under ombygning til det nye letbane-system. Mange kender måske mest byen i kraft af barnevognsproducenten ”Odder-vognen”, som leverer de kendte barnevogne og klapvogne i ekstraordinær kvalitet til hele landet. Barnevognene er robuste og velegnede til det danske vejrlig. Eksempelvis fås de med store skridsikre luftgummihjul, som også sagtens kan bane sig vej gennem sne og sjap. I princippet bør veje og fortove altid være ryddede for sne, så eksempelvis barnevogne kan køre uhindret, men både i Odder og resten af landet kan man af og til opleve, at snerydningen ikke sker helt efter bogen. Der er nemlig regler, der skal overholdes – ikke mindst for private husejere.

Reglerne for den private snerydning

I Odder gælder det som i resten af landet, at kommunen tager sig af snerydningen på de offentlige arealer. Private matrikler og tilstødende områder er til gengæld den enkelte borgers ansvar, og her er tommelfingerreglen, at der både skal være ryddet og saltet dagen igennem fra klokken syv om morgenen til klokken toogtyve om aftenen, undtaget søndag, hvor det er tilladt at blunde en time længere. Selvfølgelig er der ikke krav om, at man skal rydde græsplænen og andre ”interne” områder, men de steder, hvor der kan forventes gangtrafik udefra, skal gøres farbare og sikre. Alt efter husets beliggenhed på matriklen, kan der således være behov for rydning af havegange, indkørsel og lignende. Også tilstødende fortovsarealer falder ind under matrikelejerens ansvar. For de fleste kan det være lidt svært at leve op til kravene, hvis der falder sne midt i arbejdstiden. Heldigvis tolkes reglerne sådan, at man er lovligt undskyldt, hvis man er på job. Til gengæld skal snerydningen så ske umiddelbart efter fyraften, hvilket kan være en lidt tung pligt efter en hård arbejdsdag. Også den tidlige morgenrydning er ret upopulær hos mange travle danskere. Det kan egentlig ikke undre, at nogle af og til fristes til at tage lidt let på ansvaret. Ikke desto mindre er man så på kant med loven, og i teorien er der (en mindre) bødestraf for en sådan forseelse. Lidt mere afskrækkende er måske det faktum, at man automatisk er erstatningsansvarlig for eventuelle ulykker, der kan relateres til manglende rydning. Hvis postbuddet eksempelvis kommer til skade, kan matrikelejeren risikere at skulle erstatte tabt arbejdsfortjeneste, invaliderende skader og meget andet ubehageligt.

Få hjælp til snerydningen i Odder

De fleste steder i landet findes der professionelle sneryddere, som gerne giver en hjælpende hånd med. I Odder er der endda flere muligheder, så du kan sagtens tage flere tilbud hjem og sammenligne lidt. Servicen er naturligvis ikke gratis, men tid er som bekendt penge, og du kan spare masser af tid, hvis du fremover ikke behøver tænke på snerydning og skulle planlægge dagen efter vejrforholdene. Ikke overraskende er det de senere år blevet meget populært at købe sig til snerydning – også blandt helt almindelige borgere. Hvis tanken appellerer til dig, kan du hurtigt få overblik over mulighederne via telefonbogen eller en hurtig google-søgning.

Kontakt

Snevagten A/S
Transformervej 29
2860 Søborg

Telefon: 38 71 17 00
Email: cg@snevagten.dk

Seneste