Horsens er Danmarks 8. største by, men det er ikke alene størrelsen, der placerer byen i danskernes bevidsthed. Horsens er nemlig kendt for utrolig mange tiltag, ikke mindst på kultursiden, hvor eksempelvis den årlige middelalderfestival tiltrækker op mod 60.000 besøgende fra ind- og udland. Festivalen foregår på arealerne omkring det gamle statsfængsel, hvor man kan hvert år i august kan få et godt indtryk af livet i middelalderen. I vinterperioden ligger områderne tomme hen, men også her kan man opleve historiens vingesus, når sneen daler. Det har den nemlig gjort hvert eneste år siden middelalderen, og også længe inden da for den sag skyld. Og som alle andre danskere står også horsensianerne tilbage med snerydningsopgaven. At sneen dækker arealerne omkring statsfængslet er én ting, men den falder også på veje og fortove, og er ofte til gene for byens virksomme borgere. Løsningen er lige for: Sneen skal ryddes, og arealerne skal glatførebekæmpes.
Snevagten er en virksomhed, der rydder sne i hele landet. Også i Horsens. Det eneste sted, vi aldrig kan komme til at rydde sne i Horsens, er nok inde i det store fængsel.
Men lad det nu være, hvad det være vil. Vi hjælper i hvert fald gerne med snerydning i Horsens.
Ønsker du flere informationer om, hvordan og hvorledes vi rydder sne i netop Horsens?
Så læs blot teksten herunder og bliv meget klogere. Du kan også surfe lidt rundt på hjemmesiden og se resten af vores mange videoer. De indeholder ligeledes en masse informationer om, hvordan vi rydder sne i hele landet.
Er det en pris, du er på udkig efter? Det er der heldigvis råd for. Her på siden finder du en prisberegner for snerydning i dit område – også i Horsens.
Indtast dine oplysninger og få en pris med det samme. Brug vores kontaktformular eller skriv til os på chatten, hvis du har yderligere spørgsmål.
Det er naturligvis kommunen, der har til opgave at rydde og glatførebekæmpe offentlige veje, stier og områder. Til gengæld har borgerne selv ansvar for de private matrikler og ikke mindst tilstødende fortovsarealer og eventuelle private veje og stier. Her skal du som horsensianer sørge for, at der på hverdage er sneryddet og saltet fra 7 morgen til 22 aften. På søn- og helligdage kan du sove lidt længere, da påbuddet her er udsat til kl. 8. At holde de private arealer ryddede i hele tidsrummet kan være lidt af en udfordring, når job og skole også skal passes. Heldigvis tolkes reglerne sådan, at man har lov at passe den daglige dont, selv om der falder sne i mellemtiden. Til gengæld skal der ryddes om morgenen, før man tager afsted, og efter fyraften skal der holdes ryddet frem til 22. Manglende rydning kan i princippet medføre bødestraf. Det sker som oftest, hvis naboer eller forbipasserende klager over forholdene. Bødestraffen er ikke så høj, men et godt naboskab og et pletfrit omdømme har en høj værdi for de fleste. Lidt dyrere bliver det i øvrigt, hvis kommunen beslutter sig for at lade snerydning og glatførebekæmpelse udføre for din regning. Det har de faktisk lovhjemmel til, hvis du lader stå til.
Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.
Har du spørgsmål om snerydning eller saltning af din virksomheds, boligforenings eller grundejerforenings udenomsarealer? Udfyld blot formularen med navn og telefonnummer – så ringer vi dig op. Du er naturligvis også velkommen til selv at kontakte os på tlf.