Skip to main content
KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
Ring eller benyt kontaktformen på denne side
73 70 84 44

SNERYDNING I VARDE

Med sin placering lidt syd for Esbjerg har Varde lidt af det hele: Der er ikke langt til Vesterhavet, men samtidig byder byen også på Varde Å og generelt varieret natur. Op gennem historien har placeringen været optimal for handel, og Varde har da også traditionelt set sig selv som værende en købstad. De senere år er fokus dog i stigende grad drejet over på de mange muligheder for naturoplevelser, og byens nye fællesmotto er ”Vi i naturen”. Specielt om sommeren nyder vardenserne godt af turisterne, der ferierer talstærkt ved Vestkysten, men ved vintertide har indbyggere og gæster god tid til at nyde de mange områder med uberørt natur. Det bliver ikke meget smukkere, end når sneen lægger sig som et hvidt tæppe hen over landskabet. Her får den lov at ligge, men visse steder må man dog gå på kompromis. Infrastrukturen skal eksempelvis fungere, så vejene skal ryddes og glatførebekæmpes. Også husejerne må tage deres del af slæbet med at holde byen i gang, når vinteren truer med at sætte en kæp i hjulene. 

HVEM SKAL RYDDE SNE, OG HVOR?

Varde har fordelt arbejdsopgaverne med snerydning på samme måde som alle andre kommuner. Det kommunale beredskab tager sig af de offentlige veje og pladser, mens borgerne og de erhvervsdrivende tager sig af egne matrikler. Udgangspunktet er, at der skal være sikkert at færdes for alle. I praksis betyder det eksempelvis, at du som husejer ikke selv bestemmer, hvordan du håndterer sneen på dit eget domæne. I hvert fald skal du sikre, at gæster og eksempelvis postbud, skraldemand og andre med ærinde på stedet kan færdes sikkert. Der skal ryddes og saltes eller på anden måde glatførebekæmpes, og forholdene skal opretholdes fra 7 morgen til 22 aften. Det kan være lidt svært at rydde og salte, hvis man samtidig er på job, så i praksis ses der gennem fingre med forholdene i dette tidsrum. Dog skal alt være bragt i orden fra morgenstunden, og så snart du kommer hjem fra job, skal der vedligeholdes resten af dagen. Eventuelle fortovsstykker, der støder op til matriklen, skal holdes efter samme retningslinjer. Du har ansvar for op til 10 meter fortov på hver side af skel, samt naturligvis det stykke, der ligger langs grunden.

Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.

Sne6
Sne1
Sne14
Sne2
Sne4
Sne7
Sne9
Sne8

VARDENSERNE ER ET TRAVLT FOLKEFÆRD

Selv om Varde har masser af rekreative områder og gode muligheder for at stresse af, er indbyggerne generelt travlt optagede dagen igennem – akkurat som alle andre danskere. Der er nok at gøre, og de fleste kunne godt ønske sig flere timer i døgnet. Derfor bliver det mere og mere almindeligt at aflaste sig selv, eksempelvis ved at købe sig til rengøringshjælp, havemand osv. Samme tendens ses inden for snerydning, hvor flere og flere simpelthen betaler sig fra opgaven. Heldigvis er det billigere, end man skulle tro, for priserne falder i takt med, at konkurrencen bliver større. Der er masser af udbyder i Varde, så det handler egentlig blot om at afsætte en ledig time, afsøge mulighederne og vælge sig en god leverandør. Derefter er der en opgave mindre at bekymre sig om.

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om snerydning eller saltning af din virksomheds, boligforenings eller grundejerforenings udenomsarealer? Udfyld blot formularen med navn og telefonnummer – så ringer vi dig op. Du er naturligvis også velkommen til selv at kontakte os på tlf. 73 70 84 44 Udfyld navn og telefonnummer, så ringer vi til dig inden for 24 timer

TILFREDSHEDSGARANTI


Vores kunders tilfredshed betyder alt for os. Derfor tilbyder vi 100% tilfredshedsgaranti på saltning og snerydning. Vi krediterer derfor ydelser vi har leveret utilfredsstillende – uden diskussion.  

EJER CHRISTOFFER GADE PRÆSENTERER SNEVAGTEN

Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning. Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning.