Skip to main content
KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
Ring eller benyt kontaktformen på denne side
73 70 84 44

SNERYDNING I JAMMERBUGT

Jammerbugt kommune er en sammenlægning af de nordjyske kommuner Brovst, Fjerritslev, Pandrup og Aabybro. Som navnet antyder, danner området en bugt ud mod Vesterhavet, eller mere korrekt Nordsøen, eftersom vi befinder os højt mod nord på danmarkskortet. Som regel er temperaturerne i kystnære områder lidt højere og mere stabile end inde i landet, og det gælder for så vidt også for Jammerbugt. Ikke desto mindre er det dog velkendt, at Nordjylland generelt rammes relativt hårdt, når vinteren raser, og derfor har Jammerbugt kommune da også et effektivt beredskab med sneplove og mandskab. Her holder man øje med prognoserne og ikke mindst DMIs glatføremodel, så der kan rykkes ud, så snart de første snefnug er på vej nedover.

SNERYDNING ER IKKE KUN KOMMUNENS OPGAVE

Det er klart, at Jammerbugt kommune har ansvar for den offentlige rydning, men indbyggerne må også tage deres tørn, når det gælder private veje og stier, egne matrikler og eventuelle tilstødende fortovsområder – og det gælder både private og erhvervsdrivende. Mange rydder sne efter behov, men der er faktisk ret klare regler, og det er bestemt ikke alle, der evner at leve helt op til disse. I teorien skal der nemlig være ryddet og saltet i hele perioden fra tidlig morgen til sen aften, nærmere bestemt kl. 7-22 på hverdage og kl. 8-22 på søn- og helligdage. Reglerne kan synes ret stramme, men de er selvfølgelig til for at sikre, at alle kan færdes forsvarligt. Det gælder som udgangspunkt enhver forbipasserende, men også eksempelvis postbude, skraldemænd og andre, der i forbindelse med det daglige arbejde færdes på- og omkring private matrikler. Førhen kunne de fleste sagtens få tid til at klare snerydningen derhjemme, men som samfundet er skruet sammen i dagens Danmark, er det et reelt problem for mange, og det gælder såmænd også i Jammerbugt. Generelt er det blevet mere almindeligt at købe sig til rengøring og andre serviceydelser, og samme tendens ses indenfor snerydning. Og hvorfor egentlig ikke? Det koster selvfølgelig lidt at få andre til at rydde sneen, men til gengæld frigøres der tid til andre gøremål, hvilket sagtens kan have endnu større værdi. Mange sætter også pris på trygheden ved, at der er styr på opgaverne, og at man kan fokusere på andre ting med god samvittighed.

Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.

Sne6
Sne4
Sne7
Sne9
Sne2
Sne1
Sne8
Sne14

MANGLENDE SNERYDNING KAN MEDFØRE SANKTIONER

I teorien er det faktisk sådan, at man kan pålægges bøder, hvis snerydning og glatførebekæmpelse ikke er i orden. I grelle tilfælde kan kommunen endda foretage rydningen for borgerens egen regning, hvis det skønnes nødvendigt. I praksis ses det sjældent, men hvis naboer eller forbipasserende klager over forholdende, bør man regne med sanktioner af den ene eller anden art. Rigtig dyrt kan det blive, hvis nogen glider og kommer til skade på din matrikel, hvis årsagen helt åbenlyst er manglende indsats fra din side. Du kan blive sagsøgt for tort og svie, og kan også komme til at betale for ødelagt tøj, smadret mobiltelefon osv. Du kan også risikere at skulle betale erstatning for tabt arbejdsfortjeneste og eventuelle permanente skader, som den skadeslidte måtte have påført sig ved ulykken.

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om snerydning eller saltning af din virksomheds, boligforenings eller grundejerforenings udenomsarealer? Udfyld blot formularen med navn og telefonnummer – så ringer vi dig op. Du er naturligvis også velkommen til selv at kontakte os på tlf. 73 70 84 44 Udfyld navn og telefonnummer, så ringer vi til dig inden for 24 timer

TILFREDSHEDSGARANTI


Vores kunders tilfredshed betyder alt for os. Derfor tilbyder vi 100% tilfredshedsgaranti på saltning og snerydning. Vi krediterer derfor ydelser vi har leveret utilfredsstillende – uden diskussion.  

EJER CHRISTOFFER GADE PRÆSENTERER SNEVAGTEN

Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning. Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning.