Skip to main content
KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
Ring eller benyt kontaktformen på denne side
73 70 84 44

SNERYDNING I RY

Med omkring 6000 indbyggere er Ry en relativt lille by, men ikke desto mindre har området formået at sætte sit mærke på landkortet – bogstaveligt talt. Det er nemlig her vi finder Himmelbjerget, som man i mange år antog som værende Danmarks højeste punkt. Det har siden vist sig ikke at være helt korrekt, men ikke desto mindre et imponerende ”bjerg”. I virkeligheden er der selvfølgelig kun tale om en bakke, og ikke engang det er helt korrekt. Man har nemlig fundet ud af, at isen i istiden har pløjet gennem området, og derved skabt den tunneldal, vi i dag kender som Furesø. Derved blev skråningen, som vi i dag kender som Himmelbjerget, dannet. Så ret beset er bakken sådan set det oprindelige eksisterende terræn, og derfor betegnes den i fagsprog som en ”falsk bakke”. I dag er Ry heldigvis fri for kæmpe ismasser, der pløjer gennem landskabet, men lidt is og sne kommer der dog alligevel hvert år. Det pynter på landskabet, men infrastrukturen skal holdes velsmurt, og derfor skal vejene holdes ryddede. Her er det Skanderborg Kommune, der rykker ud med sneplove og saltspredere. 

PRIVATE SKAL SELV SØRGE FOR SNERYDNINGEN

Ry er underlagt Skanderborg Kommune, som klarer den offentlige snerydning, men som alle andre steder i landet, må de private boligejere også hjælpe til med snerydningen, når det gælder de private matrikler. Reglerne er som udgangspunkt ret enkle. Der skal være ryddet og glatførebekæmpet fra tidlig morgen til sen aften (syv til toogtyve), og i princippet skal det vedligeholdes dagen igennem. I praksis accepteres det dog, at man ikke er ude med sneskovlen i arbejdstiden, hvis man til gengæld rydder om morgenen og fortsætter fra fyraften og frem til klokken toogtyve. Som udgangspunkt skal der ryddes sne, så postbude, skraldemænd og andre med ærinde på matriklen kan udføre arbejdet på forsvarlig vis. Er du heldig at have et fortovsstykke, der grænser op til matriklen, skal dette også ryddes – både ud for matriklen og derudover 10 meter til hver side. Der skal ryddes i fuld bredde (dog maksimalt 2 meter).

Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.

Sne8
Sne7
Sne14
Sne4
Sne2
Sne1
Sne9
Sne6

RY HAR OGSÅ PROFESSIONEL SNERYDNINGS-ASSISTANCE

Ry og omegn huser adskillige virksomheder, som primært arbejder med snerydning. Typisk arbejder de på flere fronter, hvor de blandt andet hjælper kommunen ved spidsbelastninger samt rydder parkeringspladser og andre større områder for erhvervsdrivende. De fleste tilbyder dog også snerydning til almindelige privatpersoner, og det bliver stadig mere populært. Egentlig kan det ikke undre, for en travl normalfamilie har absolut ikke brug for at skulle planlægge efter vintervejrets luner, når kalenderen i forvejen er tæt pakket. Det er lidt forskelligt, hvordan et sådant samarbejde kan skrues sammen, men deciderede abonnementsordninger er blevet mere populære de senere år. Ideen er, at man betaler et fast ”kontingent” for at være tilknyttet snerydningsservicen. Alt efter aftalens indhold, er snerydningsfirmaet så forpligtet på at holde de aftalte arealer ryddede og saltede til enhver tid. Et fast abonnement kan være en ekstra udgift i år med meget mild vinter, men til gengæld er aftalen guld værd de år vinteren for alvor viser tænder. Man kan på en måde sammenligne det med en almindelig forsikring.

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om snerydning eller saltning af din virksomheds, boligforenings eller grundejerforenings udenomsarealer? Udfyld blot formularen med navn og telefonnummer – så ringer vi dig op. Du er naturligvis også velkommen til selv at kontakte os på tlf. 73 70 84 44 Udfyld navn og telefonnummer, så ringer vi til dig inden for 24 timer

TILFREDSHEDSGARANTI


Vores kunders tilfredshed betyder alt for os. Derfor tilbyder vi 100% tilfredshedsgaranti på saltning og snerydning. Vi krediterer derfor ydelser vi har leveret utilfredsstillende – uden diskussion.  

EJER CHRISTOFFER GADE PRÆSENTERER SNEVAGTEN

Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning. Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning.