Skip to main content
KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
Ring eller benyt kontaktformen på denne side
73 70 84 44

SNERYDNING OG SALTNING AF FORTOV – SÅDAN ER REGLERNE

Er du ikke helt skarp på, hvordan det forholder sig med saltning af fortov, når vi bevæger os ind i de kolde vintermåneder? Så læs med i artiklen her, hvor vi gør det klart for dig, hvordan du skal forholde dig til de glatte fortove og øvrige færdselsarealer rundt om din virksomhed eller din bolig.

REGLER FOR SALTNING AF FORTOV

For at undgå at der sker et unødigt antal personskader på grund af glatte fortove og stier, er der blevet opstillet en række regler på området. Ejer du en grund eller en bygning med tilstødende fortov, er det dit ansvar, at fortovet bliver ryddet for sne og saltet, så det ikke er glat at gå der. Det gælder både, hvis der er tale om en grundejerforening, en virksomhed eller et hus.

Er der en cykelsti, der grænser op til dit fortov, er det også dit ansvar at gøre den farbar. Har den offentlige sneplov været en tur forbi og sprøjtet fortovet eller cykelstien ud for din grund til med et nyt lag sne, er der ikke noget at gøre ved det. Så er det op på hesten igen for at tage endnu en tur med sneskovlen.

Det er din pligt at holde fortov og cykelsti fri for sne og is – og der er ingen undskyldninger for ikke at have fået det gjort, hvis uheldet skulle være ude.

HVORNÅR PÅ DAGEN GÆLDER REGLERNE FOR SNERYDNING OG SALTNING AF FORTOV?

Nu forholder det sig heldigvis ikke sådan, at du skal stå op midt om natten for at skrabe sne eller tage tidligt hjem fra arbejde for at strø salt. Men i tidsrummet kl. 7-22 forventes det, at du får ordnet dit fortov og andre udenomsarealer så hurtigt som muligt.

Falder der sne om natten, kan du altså ikke lade det ligge helt indtil, du kommer hjem fra arbejde ud på eftermiddagen. Det skal ordnes, inden du tager afsted på arbejde. Sner det, mens du ikke er hjemme, men sidder på arbejde, skal du ikke tage tidligere hjem på grund af saltning af dit fortov. Men så snart du kommer hjem, skal du ud med sneskovlen og posen med salt.

HVOR SKAL DU HUSKE AT RYDDE SNE OG SALTE?

Snerydning og saltning af fortov er ikke den eneste pligt, du har, når du ejer et hus eller en bygning med dertilhørende grund. Postbuddet skal også have adgang til din postkasse uden at skulle gå på en glat sti, og skraldemanden skal også kunne komme til dine skraldespande uden at falde på vejen derhen.

  • Sørg derfor for at salte og rydde sne på:
  • Fortovet, der støder op til din grund
  • Cykelstien, der hører med til fortovet
  • Stien, der fører hen til din postkasse og dine skraldespande
  • Trapper, der fører op til din dør
  • Og i hele din indkørsel

GLEM IKKE SALTNING AF FORTOV OG SNERYDNING, HVIS DU REJSER PÅ FERIE

Er du rejst sydpå for at få varmen i den kolde vintertid, er det ingen undskyldning for at forsømme din pligt til snerydning og saltning af fortov. Er du ikke selv hjemme til at sørge for det, må du sætte en anden på opgaven. Det kan være, at din nabo vil hjælpe dig, eller at du kan betale dig fra det hos et lokalt snerydningsfirma. 

Det vigtigste er, at dine fortove og udendørsarealer ikke er fyldt med sne og is. Hvordan, du kommer i mål med det, er ikke afgørende. Men skulle uheldet være ude på din grund, står du med håret i postkassen og et erstatningsansvar, hvis du ikke har sørget for at rydde sne og salte.

BOOK OS TIL SALTNING AF FORTOV OG SNERYDNING AF DIN VIRKSOMHEDSGRUND ELLER GRUNDEJERFORENING

Vi står altid klar til at hjælpe, hvis du gerne vil have vores hjælp. Vi rydder gerne sne væk fra dine fortove og gangarealer ved din ejerforening, andelsforening eller virksomhed og sørger for, at det ikke er spejlglat at gå derpå. Ring til os på tlf: 73 70 84 48 , eller send os en mail på kundeservice@snevagten.dk . Så tager vi en snak om, hvordan vi bedst kan hjælpe dig, og hvordan vi gør det til den billigste pris. Vær opmærksom på, at vi ikke udbyder snerydning og saltning til private huse og hjem.

Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.

Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.

Sne8
Sne14
Sne1
Sne6
Sne4
Sne2
Sne9
Sne7

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om snerydning eller saltning af din virksomheds, boligforenings eller grundejerforenings udenomsarealer? Udfyld blot formularen med navn og telefonnummer – så ringer vi dig op. Du er naturligvis også velkommen til selv at kontakte os på tlf. 73 70 84 44 Udfyld navn og telefonnummer, så ringer vi til dig inden for 24 timer

TILFREDSHEDSGARANTI


Vores kunders tilfredshed betyder alt for os. Derfor tilbyder vi 100% tilfredshedsgaranti på saltning og snerydning. Vi krediterer derfor ydelser vi har leveret utilfredsstillende – uden diskussion.  

EJER CHRISTOFFER GADE PRÆSENTERER SNEVAGTEN

Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning. Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning.