Skip to main content
KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
Ring eller benyt kontaktformen på denne side
73 70 84 44

SNERYDNING I RUDERSDAL

Rudersdal er en forholdsvis ny kommune, som er opstået ved kommunalreformen i 2007 ved sammenlægning af Birkerød og Søllerød. De to hovedbyer har rødder langt tilbage i middelalderen, hvor eksempelvis Birkerød er nævnt i historiske dokumenter helt tilbage fra 1307. At begge bynavne ender på -rød er ikke en tilfældighed, for det indikerer, at byerne er grundlagt på rydningsområder ved fældning af skovarealer. I dag foregår der ikke meget skovrydning i Rudersdal, men fænomenet ”rydning” er fortsat aktuelt. Som alle andre områder i Danmark må Rudersdal nemlig af og til slås med sne og is i vinterhalvåret – og så skal der endnu engang ryddes. Snerydning og glatførebekæmpelse er først og fremmest kommunens opgave – i hvert fald når det kommer til offentlige veje og arealer. Til gengæld må borgerne også tage deres tørn, når det gælder de private arealer, og her gælder akkurat samme regler som i resten af landet: 

OFFICIELLE REGLER FOR SNERYDNING

Som udgangspunkt er det lovpligtigt at holde private arealer ryddede og glatførebekæmpede fra tidlig morgen til sen aften, dvs. fra klokken syv til klokken toogtyve med undtagelse af søn- og helligdage, hvor bestemmelsen først træder i kraft klokken otte. De færreste er faktisk klar over, at reglerne er så stramme, og i praksis ses der da også igennem fingre med, hvis forholdene ikke er optimale i almindelig arbejdstid. Det er dog et ufravigeligt krav, at der ryddes og saltes fra morgenen af, og at der følges op resten af dagen umiddelbart efter fyraften. Ikke engang ferie er en undskyldning. Her må man alliere sig med venner, familie eller en professionel serviceleverandør fra Rudersdal, hvis loven skal overholdes. Der er ingen præcise angivelser af, hvilke områder der i praksis skal ryddes for sne, for det afhænger helt af de lokale omstændigheder. Pointen er dog, at alle med ærinde på matriklen skal kunne færdes på forsvarlig vis. Der skal således eksempelvis være ryddet, så postbuddet kan aflevere breve og pakker, og skraldemanden skal også uhindret kunne tømme skraldespande og containere. Hvis der er en særskilt havegang eller indgang til din hoveddør, skal der også være ryddet og glatførebekæmpet her, så eventuelle gæster og andet godtfolk uhindret kan komme til din dør. Ud over de private arealer har du desuden ansvar for eventuelle fortovsarealer, der støder op til din grund. Som udgangspunkt skal fortovet ryddes i fuld bredde, og det skal ske ti meter til hver side, målt fra skel. Støder man ind i naboens domæne før de ti meter er nået, nøjes man naturligvis med hver sin halvdel.

Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.

Sne6
Sne8
Sne7
Sne9
Sne1
Sne14
Sne4
Sne2

SLIP FOR BØVLET OG FÅ ANDRE TIL AT RYDDE SNE

I dag er det efterhånden ret almindeligt at lægge arbejdsopgaver ud til andre. Nogle har hushjælp eller rengøringskone, andre får anlægsgartneren til at klare havearbejdet osv. Samme tendens ses i forhold til snerydning, hvor flere og flere vælger at lægge opgaven ud til professionelle servicepartnere. Rudersdal har i dag adskillige snerydningsfirmaer, som lever af at rydde sne for både erhvervslivet og private. Hvis du hører til dem, der egentlig har nok andet at se til, kunne det måske også være en løsning for dig?

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om snerydning eller saltning af din virksomheds, boligforenings eller grundejerforenings udenomsarealer? Udfyld blot formularen med navn og telefonnummer – så ringer vi dig op. Du er naturligvis også velkommen til selv at kontakte os på tlf. 73 70 84 44 Udfyld navn og telefonnummer, så ringer vi til dig inden for 24 timer

TILFREDSHEDSGARANTI


Vores kunders tilfredshed betyder alt for os. Derfor tilbyder vi 100% tilfredshedsgaranti på saltning og snerydning. Vi krediterer derfor ydelser vi har leveret utilfredsstillende – uden diskussion.  

EJER CHRISTOFFER GADE PRÆSENTERER SNEVAGTEN

Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning. Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning.