Skip to main content
KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
Ring eller benyt kontaktformen på denne side
73 70 84 44

SNERYDNING I VORDINGBORG

Når det efterhånden kun er de røde teglsten i Gåsetårnet, der stikker op gennem alt det hvide, er det et sikkert tegn for vordingborggenserne om, at sneen er kommet til Vordingborg. Men det viste du jo allerede i forvejen, for du har vel allerede ryddet og saltet i indkørslen? Ellers er det på med vanten, for det er et lovkrav, at arbejdet skal udføres og vedligeholdes allerede fra klokken syv om morgenen og indtil klokken toogtyve om aftenen. Grundreglen er, at alle områder, hvor der kan forventes gående trafik, skal sikres på passende vis. Det indebærer dels almindelig snerydning, men også glatførebekæmpelse i form af saltning, grusning eller lignende. Har du træer eller tagrender med faretruende istapper, skal disse naturligvis også fjernes. Alt efter hvordan din matrikel er indrettet, kan der være behov for at rydde indkørsel, havegang og lignende. Det skal være sådan, at eksempelvis postbud og skraldemand kan udføre deres arbejde, men gæster, sælgere og andet godtfolk skal også kunne færdes sikkert, hvis de forvilder sig ind på dit domæne. 

Om videoen

Video om snerydning i Vordingborg

Du befinder dig enten på Snevagten eller Sneuniversets hjemmeside. Snevagten er en virksomhed, der har ryddet sne i rigtig mange år. Vi rydder sne i hele Danmark. Også i Vordingborg.

I 2018 var vi faktisk nede hos jer og fjerne en hel masse sne. I fik jo 40 centimeter sne i Vordingborg, så vi var nødt til at rykke ud med store bæltekøretøjer og store rendegravere for at grave vejene fri for sne. 

Vi har rigtig stor erfaring med snerydning i Vordingborg-området og de omkringliggende byer. 

Tjek vores blog og bliv klogere på snerydning

Er du nysgerrig på, hvad vores arbejde inden for snerydning omhandler, kan du læse mere her nedenfor. Du kan også benytte dig af Sneuniversets blog, hvor der også er en masse information vedrørende snerydning i Vordingborg og andre byer.  

Beregn din pris på snerydning i Vordingborg

Ønsker du bare at få en hurtig pris på snerydning i din by og dit område? Så kan du nemt og hurtigt benytte dig af vores prisberegner her på siden. Det er den røde boks, som er svær at tage fejl af. Indtast dine oplysninger og få en pris med det samme. 

Har du yderligere spørgsmål, kan du kontakte os telefonisk eller via vores kontakt- og chatformular her på siden.

HVAD SKER DER, HVIS SNERYDNINGEN ER MANGELFULD?

Som udgangspunkt kan der uddeles bøder, hvis forholdene ikke er i orden. Vordingborg kommune er ikke så strikse endda, men det kan ske – særligt hvis forbipasserende eller naboer finder det passende at anmelde forholdet. Nok så alvorligt er det, hvis nogen glider, falder og kommer til skade på din matrikel. Kan det bevises, at det skyldes manglende snerydning / glat føre (og det kan det som oftest), er du erstatningsansvarlig, og det behøver ikke kun omfatte svie, smerte og ødelagte bukser. I uheldige tilfælde kan sagen komme til at handle om tabt arbejdsevne og tabt arbejdsfortjeneste, og så kan det blive rigtig dyrt.

Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.

Sne2
Sne1
Sne4
Sne9
Sne14
Sne6
Sne8
Sne7

HVEM SKAL RYDDE FORTOVET?

Som udgangspunkt kunne man tro, at fortovene var Vordingborg Kommunes ansvar, eftersom de er offentlige, men reglerne er sådan, at den enkelte borger er ansvarlig for snerydning på de dele af fortovet, der støder op til privat grund. Og det er ikke blot fortovet lige ud for matriklen, men også ti meter til hver side, målt fra skellet. Her skal fortovet ryddes i fuld bredde (indtil 2 meter), og sneen skal opmagasineres, så den ikke er til gene for andre. Typisk lægger man den som en vold helt ud til- eller i kanten af kørebanen. På dit fortovsstykke er du også ansvarlig for, at der ikke opstår blokeringer af brandhaner, cykelstier og andre vigtige funktioner. Det betyder, at du faktisk også skal ”rydde op” efter de kommunale sneplove, hvis de i skyndingen laver sneophobninger, der ikke er hensigtsmæssige.

SLIPPER VI FOR SNE I VORDINGBORG I FREMTIDEN?

De fleste er opmærksomme på den globale opvarmning. Gennemsnitstemperaturerne er støt stigende, og umiddelbart kunne man tro, at det så vil medføre mindre snevejr. Ifølge metrologerne forholder det sig imidlertid stik modsat. De varmere temperaturer medfører øget ophobning af vanddamp i atmosfæren, og det resulterer logisk nok i mere nedbør generelt. I Danmark forventes ophobningen at blive størst i vintermånederne, og her vil nødbøren jo typisk komme i form af sne, når der er koldt nok. Så regn med mere sne i de kommende år.

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om snerydning eller saltning af din virksomheds, boligforenings eller grundejerforenings udenomsarealer? Udfyld blot formularen med navn og telefonnummer – så ringer vi dig op. Du er naturligvis også velkommen til selv at kontakte os på tlf. 73 70 84 44 Udfyld navn og telefonnummer, så ringer vi til dig inden for 24 timer

TILFREDSHEDSGARANTI


Vores kunders tilfredshed betyder alt for os. Derfor tilbyder vi 100% tilfredshedsgaranti på saltning og snerydning. Vi krediterer derfor ydelser vi har leveret utilfredsstillende – uden diskussion.  

EJER CHRISTOFFER GADE PRÆSENTERER SNEVAGTEN

Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning. Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning.