Skip to main content

“HVAD TJENER DU PENGE PÅ”?

SNEVAGTEN TJENER PENGE PÅ DETTE:

Når folk finder ud af, at jeg arbejder med sne, har de mange spørgsmål. Én af spørgsmålene er: “Jamen.. Hvad laver du så om sommeren”? Selvom jeg, efterhånden mange gange, har besvaret spørgsmålet, så skifter fokus hvert år. Så hvad er planerne for denne sommer?

Nogle af de ting jeg har i min pipeline, er:

  • Jeg skal udvide lokaler
  • Jeg skal ansætte flere folk (det gør jeg aldrig om vinteren!)
  • Vi udformer salgsstrategi
  • Vi eksekverer salgsstrategien
  • Vi udfører kanvas salgsarbejde
  • Opdaterer driftsystemer

Kort sagt, så bruger jeg cirka et halvt år på at udvikle forretningen, hvorimod jeg i vinterhalvåret driver forretningen. Selvom det ikke besvarer spørgsmålet: “Hvad tjener du penge på”, så er det langt hen ad vejen hvad der bidrager til det. Når vi eksempelvis har en salgsstrategi, så er det nu vi sælger. Sælgerne kører med 120 km/t på kontoret, for at få solgt. Det er nemlig nu, at erhvervslivet skal budgettere til det. Det er også derfor, at vi lige nu ringer rigtig meget kanvas. Selvom det kan være noget af det sværeste at lukke, så er folk villige nu. Faktisk har jeg også oplevet, at villigheden stiger undervejs i sæsonen. Særligt når vejret lover snevejr. Problematikken på dette tidspunkt er, at der sjældent er overskud i snerydnings-virksomhederne, til at drifte nye pladser med så kort varsel. Her er fokus nemlig på eksisterende kunder.