Skip to main content
KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
Ring eller benyt kontaktformen på denne side
73 70 84 44

SNERYDNING I RINGSTED

Lige siden vikingetiden har Ringsted været blandt de mest betydningsfulde byer, såvel militært som trafikmæssigt. I dag er der heldigvis langt mellem drabelige slag på voldene, og på mange måder er byen som byer er flest. Der er dog fortsat masser af attraktioner at byde på, herunder eksempelvis Danmarks ældste konditori, hvor en af specialiteterne er kringler med hvid glasur. Om det er her vejrguderne har hentet deres inspiration vides ikke, men i hvert fald strør de også med jævne mellemrum ”hvid glasur” ud over byens tage og veje. Det er knap så lækkert som kringlerne, for det betyder arbejde med snerydning og saltning. 

RINGSTED KOMMUNE HAR ET GODT VINTERBEREDSKAB

Heldigvis nyder ringstederne godt af et velkvalificeret vinterberedskab med både sneplove og morgenfriske kommunalarbejdere, der straks rykker ud, når der er udsigt til sne og/eller glatte veje. Som alle andre steder i landet tager de sig dog først og fremmest af de offentlige områder. Private erhvervsdrivende og boligejere har selv ansvar for egne matrikler, og her er der ofte lidt usikkerhed om, hvem der har ansvar for hvad. Grundreglen er, at der skal være sikkert at færdes overalt i byen. Har du en døgnåben butik, skal der være både ryddet og glatførebekæmpet døgnet rundt, mens den private husejer kan nøjes med at følge de generelle anvisninger, der tilsiger rydning i tidsrummet 7-22. Pointen er, at alle med rimeligt ærinde skal kunne komme frem, uden at risikere liv og lemmer. For erhvervsdrivende drejer det sig eksempelvis om gæster, medarbejdere og fragtmænd, mens du som privatperson først og fremmest skal sikre gode adgangsforhold for eksempelvis postbud og skraldemand.

Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.

Sne7
Sne6
Sne4
Sne2
Sne14
Sne8
Sne9
Sne1

SANKTIONER VED MANGLENDE SNERYDNING

Ikke alle er klar over, at der i teorien er bødestraf for at sjuske med snerydningen. Uvidenheden skyldes nok, at bødeudskrivning hører til sjældenhederne. Men den kan altså forekomme, hvis naboer eller forbipasserende finder anledning til at anmelde forholdene. Under alle omstændigheder er man som grundejer erstatningsansvarlig, hvis et uheld kan tilbageføres til de aktuelle mangelfulde forhold. Og det er langt alvorligere end bøder og rynkede bryn fra omgivelserne. Ingen har lyst til at være skyld i andres ulykke, og rent økonomisk kan det da også blive en rigtig grim affære.

STÅ TIDLIGT OP, ELLER KØB SNERYDNING UDEFRA

Løsningen på alle fortrædelighederne er selvfølgelig helt enkel. Sørg for at holde ”din sti ren” – og saltet eller gruset. I praksis skal vækkeuret stilles, så der er god tid, hvis det har sneet om natten. Snefald i løbet af arbejdsdagen fordrer også, at du må ud med skovl og kost, så snart det er fyraften. I en travl hverdag kan det faktisk være lidt uoverskueligt at løbe ind i en periode med vintervejr, og flere og flere vælger da også at købe hjælpen udefra. Ringsted har flere professionelle udbydere, som gerne tegner aftaler med private. Der er flere måder at gribe et sådant samarbejde an. En mulighed er at ringe efter hjælp efter behov. Det kan og hurtigt blive en dyr løsning, og ofte er snerydningsfirmaerne fuldt bookede, når det virkelig gælder. En anden mulighed er en abonnementsaftale, hvor prisen er fast og snerydningen foregår automatisk. Sådanne ordninger har været brugt i udlandet i årtier, og vinder også i stigende grad frem herhjemme.

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om snerydning eller saltning af din virksomheds, boligforenings eller grundejerforenings udenomsarealer? Udfyld blot formularen med navn og telefonnummer – så ringer vi dig op. Du er naturligvis også velkommen til selv at kontakte os på tlf. 73 70 84 44 Udfyld navn og telefonnummer, så ringer vi til dig inden for 24 timer

TILFREDSHEDSGARANTI


Vores kunders tilfredshed betyder alt for os. Derfor tilbyder vi 100% tilfredshedsgaranti på saltning og snerydning. Vi krediterer derfor ydelser vi har leveret utilfredsstillende – uden diskussion.  

EJER CHRISTOFFER GADE PRÆSENTERER SNEVAGTEN

Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning. Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning.