Skip to main content
KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
Ring eller benyt kontaktformen på denne side
73 70 84 44

SNERYDNING I FARUM

Farum er omtalt i historiske dokumenter helt tilbage til år 1370, men området har spillet en vigtig rolle endnu længere tilbage i historien. Farum var nemlig det vigtigste overgangssted over Mølleåen, hvor Kong Volmers vej gik fra kongebyen Lejre over Farum og videre til Sverige. Den første del af bynavnet henviser netop til denne funktion som overfartssted, mens ”-rum” betyder ”åben plads, fremkommet ved rydning”. Her er der selvfølgelig tale om rydning af skov og bevoksning. Siden dengang har der ikke været behov for skovrydning, men i det nordsjællandske skal der stadig ryddes sne med jævne mellerum. Hvis det stod til forhenværende borgmester Brixtofte, var der sikkert i dag fri snerydning til alle, men sådan spiller klaveret desværre ikke. Farumgenserne må selv ud med sneskovl og kost, når sneen daler over Farum.

KENDER DU REGLERNE FOR SNERYDNING?

Det er naturligvis Farum kommune, der tager sig af den offentlige snerydning på veje og stier, men kender du dine pligter som privat borger? Der er en række specialtilfælde, som ikke skal nævnes her, men grundlæggende gælder det, at du altid skal holde din matrikel sneryddet fra klokken syv (søndag dog først fra klokken otte) og helt frem til klokken toogtyve. Derudover skal du også sørge for, at der er sikkert at færdes, hvilket blandt andet fordrer saltning eller anden form for glatførebekæmpelse. Falder der sne, mens du er på ferie, har du stadig ansvar for, at snerydningen varetages på forsvarlig vis. Så sørg for at have aftalerne på plads med enten venner/familie eller med en professionel snerydder. Reglerne er naturligvis ikke opfundet for at genere Farums borgere, men tjener til at sikre gode arbejdsforhold for eksempelvis postbude, skraldemænd og andre, der i dagens løb kan have ærinde på din matrikel. Manglende snerydning og glatførebekæmpelse kan i princippet straffes med bøde, om end det ikke ses så ofte i praksis. Men ingen har vel lyst til at have ansvaret for, at andre kommer til skade – bøderisiko eller ej. Skulle en forbipasserende være så uheldig at komme til skade på ”din vagt”, risikerer du dog også sagsanlæg. Som regel er det ikke svært at bevise, at uheldet skyldes manglende rydning og glatførebekæmpelse, og sådanne sager er der mange af hvert eneste år.

Sne14
Sne7
Sne1
Sne9
Sne2
Sne4
Sne8
Sne6

STIL SNESKOVLEN KLAR OG STÅ TIDLIGT OP

Hvis du ønsker at ”holde din sti ren”, bør du stå op i god tid i vinterhalvåret. Hvor tidligt du skal op, afhænger lidt af, hvor meget fortovsareal og indkørsel du skal have ryddet for sne. Hvis der er faldet sne om natten, skal du jo kunne nå det før du tager på arbejde, hvis reglerne skal overholdes. I dag vælger flere og flere at lægge snerydningsopgaven ud til professionelle, simpelthen fordi det andet er lidt for besværligt i en travl hverdag. Mange tror fejlagtigt, at professionel snerydning kun er for virksomheder og erhvervsdrivende, og sådan var det måske også førhen. I dag tilbyder de fleste snerydningsvirksomheder også snerydning til private, uanset opgavens størrelse. Hvis du også selv overvejer at slippe for snerydningen, findes der en del lokale udbydere i Farum. Indhent gerne flere tilbud, før du beslutter dig. Som regel er det en fordel at gå efter erfarne leverandører med et godt ry, og ofte får du den skarpeste pris fra de lidt større aktører.

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om snerydning eller saltning af din virksomheds, boligforenings eller grundejerforenings udenomsarealer? Udfyld blot formularen med navn og telefonnummer – så ringer vi dig op. Du er naturligvis også velkommen til selv at kontakte os på tlf. 73 70 84 44 Udfyld navn og telefonnummer, så ringer vi til dig inden for 24 timer

TILFREDSHEDSGARANTI


Vores kunders tilfredshed betyder alt for os. Derfor tilbyder vi 100% tilfredshedsgaranti på saltning og snerydning. Vi krediterer derfor ydelser vi har leveret utilfredsstillende – uden diskussion.  

EJER CHRISTOFFER GADE PRÆSENTERER SNEVAGTEN

Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning. Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning.