Skip to main content
KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
Ring eller benyt kontaktformen på denne side
73 70 84 44

SNERYDNING I SVENSTRUP J

Sjovt nok er der en del byer og områder i Danmark, der går under navnet Svenstrup, og de vil nok hver især mene, at netop deres Svenstrup er den rigtige. Det tænker de nok også i Svenstrup J, der ligger 10 kilometer syd for Aalborg centrum. Her er postnummeret 9230, og det er der trods alt ikke andre, der har. Byen er også ene om at huse Tulip-fabrikken (Gøl Pølser), hvor både de kendte Gøl og Steff-Houlberg pølser kommer fra. Rent historisk er Svenstrup J også ret interessant, for det var nemlig på markerne i området, at det berømte ”Slaget ved Svenstrup” fandt sted i 1534. Her nedkæmpede bønderne (anført af Skipper Clements) de adelige som et led i borgerkrigen. Slaget fandt sted sidst på året, og man kan næsten forestille sig, hvordan slagmarken i ugerne derefter blev dækket af et hvidt snetæppe, der kunne skjule resterne af de rædsler, der fandt sted på markerne. Nu snart 500 år efter er der nok ikke mange i Svenstrup, der får associationer til borgerkrigen, når de ser ud over det snedækkede landskab. Det er nok snarere tanken om snerydning, der ligger først for. Som alle andre danskere er også borgerne i Svenstrup nemlig pligtige til at holde indkørsler og havegange ryddede, så postbude og skraldemænd kan komme til. 

HVOR- OG HVORNÅR SKAL SNEEN RYDDES I SVENSTRUP?

Som borger har du pligt til at rydde din matrikel alle de steder, hvor der kan forventes at være trafik i dagtimerne. Mere specifikt kan det nok ikke siges, for der er stor forskel på, hvordan den enkelte har indrettet sig. Men typisk vil der være tale om havegange, indkørsler og lignende. Pligten omfatter også eventuelle private veje og stier. Også tilstødende fortovsarealer skal ryddes, både ud for matriklen og derudover ti meter til hver side, målt fra skel. Der skal i princippet være fuldt ryddet og glatførebekæmpet i hele tidsrummet fra 7 morgen til 22 aften undtagen søndag, hvor man har lov at udskyde det en time. Selve vejnettet og offentlige arealer behøver du naturligvis ikke tænke på. Her er det Aalborg kommune, der kommer Svenstrup til undsætning med saltspredere, sneplove og mandskab.

Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.

Sne4
Sne7
Sne2
Sne1
Sne6
Sne8
Sne9
Sne14

MANGLENDE SNERYDNING KAN MEDFØRE BØDESTRAF

Selv om der i princippet er bødestraf for manglende snerydning, behøver man måske ikke være så bange for den del. Dels er bødestørrelsen ret lille, og bøder uddeles også ret sjældent. Til gengæld er der andre mere tungtvejende grunde til at ”holde sin sti ren”. Sagen er nemlig, at vi hvert år ser masser af faldulykker, som sagtens kunne være undgået, hvis der var ryddet og saltet tilfredsstillende. En ting er, at den uheldige forbipasserende måske slipper med et blåt mærke på rumpetten, men det er ikke altid, at et uheld ender så mindeligt. Hjernerystelse, brækkede lemmer og lignende ses ofte, og hvem har lyst til at være ansvarlig for den slags? Faktisk kan du som grundejer også risikere at få et sagsanlæg på halsen, hvis uheldet skulle være ude, og det kan hurtigt blive en særdeles bekostelig affære.

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om snerydning eller saltning af din virksomheds, boligforenings eller grundejerforenings udenomsarealer? Udfyld blot formularen med navn og telefonnummer – så ringer vi dig op. Du er naturligvis også velkommen til selv at kontakte os på tlf. 73 70 84 44 Udfyld navn og telefonnummer, så ringer vi til dig inden for 24 timer

TILFREDSHEDSGARANTI


Vores kunders tilfredshed betyder alt for os. Derfor tilbyder vi 100% tilfredshedsgaranti på saltning og snerydning. Vi krediterer derfor ydelser vi har leveret utilfredsstillende – uden diskussion.  

EJER CHRISTOFFER GADE PRÆSENTERER SNEVAGTEN

Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning. Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning.