Skip to main content
KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
Ring eller benyt kontaktformen på denne side
73 70 84 44

SNERYDNING I FJERRITSLEV

I vinterhalvåret ligger Fjerritslev om nogen lidt ekstra lunt i svinget med blot få kilometer til både Nordsøen mod nord og Limfjorden mod sydvest. De store vandmasser hjælper med til at stabilisere temperaturerne, så der ikke bliver helt så koldt i området, som det eksempelvis er tilfældet inde i landet. Det er dog ikke nok til at holde området fri for sne og is, så lige som alle andre, må også indbyggerne i Fjerritslev ud med kost og skovl, når vinteren banker på. Snerydning på offentlige veje, stier og pladser varetages naturligvis af kommunen, men som indbygger i Fjerritslev har du selv ansvar for dine private arealer. Men ved du præcist, hvad dine ansvarsområder er?

SNERYDNINGS-REGLER OG -MULIGHEDER

Selvfølgelig findes der en del særtilfælde og specielle situationer, men grundlæggende er reglerne for snerydning egentlig ganske enkle: Du skal sådan set blot sørge for at holde dine private arealer sikre at færdes på i tidsrummet 7-22 på hverdage og 8-22 på søn- og helligdage. I dette tidsrum skal fortov, indkørsel og lignende i princippet være konstant ryddet og glatførebekæmpet, så der er sikkert at færdes for postbude, skraldemænd og andre, som kan have ærinde på din matrikel. I praksis forvaltes lovgivningen dog sådan, at du ikke behøver tage hjem fra arbejde, hvis det pludselig bliver snevejr i dagtimerne. Her skal du blot sørge for at rydde og salte, så snart du kommer hjem. Og så naturligvis sørge for, at der er ryddet sne om morgenen, før du tager på arbejde, hvis der er faldet sne i løbet af natten. Er du bortrejst, er der til gengæld krav om, at du får andre til at stå for snerydningen. I erhvervslivet har det altid været meget normalt at købe sig til snerydningen fra professionelle leverandører, men de senere år er det blevet stadig mere almindeligt, at også private betaler sig fra opgaven. Priserne er nede i et niveau, hvor de fleste kan være med, og i en travl hverdag, kan ekstern hjælp være en stor lettelse. Sin størrelse til trods, har Fjerritslev faktisk adskillige lokale leverandører af privat snerydning, så det er en enkel sag at få nogle tilbud hjem og sondere terrænet. Som regel får du mest for pengene, hvis du vælger en af de større leverandører. Årsagen er, at de typisk har mange kunder på ruten, og derfor kan udnytte maskiner og mandskab mere effektivt.

Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.

Sne4
Sne9
Sne6
Sne8
Sne7
Sne1
Sne14
Sne2

SANKTIONER VED MANGLENDE SNERYDNING

I princippet er der bødestraf for manglende snerydning, men dels er bøderne relativt små, og dels udskrives de i praksis ret sjældent. Så det er nok mest af alt et samvittighedsspørgsmål, om man vælger at følge lovgivningen. I praksis er de fleste dog godt klar over, at alle bør yde sin del, så samfundet kan fungere og et godt naboskab kan opretholdes. Manglende snerydning kan dog få mere alvorlige økonomiske konsekvenser, hvis uheldet er ude og en person falder og kommer til skade på grund af manglende snerydning og glatførebekæmpelse. Her er der nemlig basis for sagsanlæg, som i værste fald blandt andet kan omfatte tabt arbejdsfortjeneste og invalide-erstatning.

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om snerydning eller saltning af din virksomheds, boligforenings eller grundejerforenings udenomsarealer? Udfyld blot formularen med navn og telefonnummer – så ringer vi dig op. Du er naturligvis også velkommen til selv at kontakte os på tlf. 73 70 84 44 Udfyld navn og telefonnummer, så ringer vi til dig inden for 24 timer

TILFREDSHEDSGARANTI


Vores kunders tilfredshed betyder alt for os. Derfor tilbyder vi 100% tilfredshedsgaranti på saltning og snerydning. Vi krediterer derfor ydelser vi har leveret utilfredsstillende – uden diskussion.  

EJER CHRISTOFFER GADE PRÆSENTERER SNEVAGTEN

Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning. Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning.