Skip to main content
KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
Ring eller benyt kontaktformen på denne side
73 70 84 44

SNERYDNING I VODSKOV

Elleve kilometer nordøst for Aalborg ligger byen Vodskov, som med godt 4000 indbyggere ikke hører til blandt de største danske byer. Alligevel finder vi her Vodskov Skole, som er en af de største folkeskoler i hele Aalborg kommune. I vinterhalvåret danner skolegården rammen om mange drabelige sneboldkampe – akkurat som på så mange andre skoler. Den nordjyske beliggenhed sikrer dog generelt ekstra snemængder, og dermed ekstra meget sjov. Store snemængder er dog knap så sjove for den del af befolkningen, der står tilbage med rydningsarbejdet. Som i alle andre dele af Nordjylland er man i Vodskov jævnligt offer for vejrgudernes hærgen, og de har åbenbart set sig ekstra sure på området, hvis man skal tro statistikkerne. Heldigvis er både kommunen og befolkningen efterhånden vandt til situationen, og beredskabet er parat med både sneplove, saltspredere og endda også bæltekøretøjer til de mest presserende situationer. Også store saltlagre ligger parat. Saltet bruges i glatførebekæmpelsen, og på en almindelig sæson, bruges der typisk 1-2 kg salt på hver eneste kvadratmeter vejbane. Det svarer til mange tons salt pr kilometer vejstrækning, så det er enorme mængder, der skal til. Det er selvfølgelig Aalborg kommune, der tager sig af vejnettet og andre offentlige arealer, men også indbyggerne i Vodskov har pligter i den forbindelse. Som i resten af landet er indbyggerne nemlig forpligtede til at udføre rydning og glatførebekæmpelse på de private arealer, og det er der specifikke regler for: 

REGLER FOR PRIVAT SNERYDNING OG GLATFØREBEKÆMPELSE

Grundreglerne er lette at huske: Der skal være ryddet og saltet fra 7 morgen til 22 aften, dog først fra kl 8 på søn- og helligdage. Snerydning og saltning skal finde sted på alle arealer, hvor almindelig gående trafik er rimelig at forvente. Typisk handler det om havegange, indkørsler og naturligvis tilstødende fortovsarealer. For at kunne leve op til disse krav, er man jo i princippet nødt til at stå standby fra morgen til aften, men heldigvis tolkes reglerne sådan, at man er lovlig undskyldt i det tidsrum, hvor man er på job eller i skole. Men herudover er kravene helt klare, og i princippet er der bødestraf for ikke at efterleve dem. I praksis uddeles der sjældent bøder, men det kan sagtens forekomme, hvis en nabo eller forbipasserende irriteres over mangelfulde forhold. Som grundejer kan du dog også blive erstatningsansvarlig, hvis nogen skulle komme galt afsted på grund af eventuelle forsømmelser.

Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.

Sne6
Sne8
Sne1
Sne9
Sne4
Sne7
Sne14
Sne2

PROFESSIONELLE SNERYDDERE HJÆLPER TIL I VODSKOV

Hører du til de mange, der egentlig ikke har tid til al den snerydning, men på den anden side gerne vil kunne gå rundt med samvittigheden intakt, er der heldigvis hjælp at hente. De senere år er det blevet mere almindeligt, at selv private tegner snerydningsaftaler med professionelle leverandører. I Vodskov og omegn er der flere muligheder, så det gælder egentlig bare om at finde en leverandør med passende priser og serviceniveau. En aftale kan skrues sammen på flere måder. En forholdsvis ny trend er fastprisaftaler, som måske nærmest kan sammenlignes med almindelige forsikringer. Her betales en fast pris for sæsonen uanset vejrlig, og snerydningen koster ikke ekstra, selv om snestormene raser vinteren igennem.

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om snerydning eller saltning af din virksomheds, boligforenings eller grundejerforenings udenomsarealer? Udfyld blot formularen med navn og telefonnummer – så ringer vi dig op. Du er naturligvis også velkommen til selv at kontakte os på tlf. 73 70 84 44 Udfyld navn og telefonnummer, så ringer vi til dig inden for 24 timer

TILFREDSHEDSGARANTI


Vores kunders tilfredshed betyder alt for os. Derfor tilbyder vi 100% tilfredshedsgaranti på saltning og snerydning. Vi krediterer derfor ydelser vi har leveret utilfredsstillende – uden diskussion.  

EJER CHRISTOFFER GADE PRÆSENTERER SNEVAGTEN

Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning. Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning.