Skip to main content
KONTAKT OS I DAG OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
Ring eller benyt kontaktformen på denne side
73 70 84 44

SNERYDNING I RINGKØBING

En dejlig placering ved både fjord og hav har gjort vestjyske Ringkøbing til et populært turistmål, hvor ikke mindst tyske turister ofte lægger feriedagene. Store sommerhusområder ud til Vesterhavet bidrager også til tendensen, hvor båder Ringkøbing og omegnsbyerne nyder godt af markant øget omsætning i sæsonen. Om det er de skønne omgivelser, turistindtægterne eller det behagelige folkefærd, der gør livet i Ringkøbing ekstra godt, er ikke til at sige, men i hvert fald blev byen for år tilbage kåret som Europas lykkeligste by af Cambridge Institute. Også i vinterhalvåret er lykken nærværende – i hvert fald hos børnene, der både kan skøjte på fjorden og boltre sig i sneen. Måske bobler lykken i mere moderat grad hos de voksne, som jo også skal have ryddet sne. Vesterhavet sikrer en lidt højere temperatur end inde i landet, men helt undgå rydningsarbejdet kan man ikke. Særligt snestorm kan skabe en del ravage med fygning på de meget flade vidder. 

HVEM SKAL RYDDE SNEEN, OG HVOR OG HVORNÅR?

Selvfølgelig er det Ringkøbings kommunale beredskab, der står for at rydde og salte på de offentlige veje og områder, men de fleste private må hjælpe til i forbindelse med egen matrikel. Her gælder det, at nødvendige passager skal holdes fri og glatførebekæmpede fra tidlig morgen til sen aften (7-22). Det skal være sådan, at sælgere, gæster og andre, der har deres gang på matriklen (inviterede eller ej), skal kunne færdes sikkert. Der skal selvfølgelig også være rimelige arbejdsforhold for skraldemanden og postbuddet, der får en ret uoverskuelig arbejdsdag, hvis de skal kæmpe sig frem til hver eneste skraldespand og postkasse. Selv om du måske direkte eller indirekte betaler serviceleverandører for at udføre ærinder på adressen, kan de reelt godt tillade sig at boykotte arbejdet, hvis forholdene ikke er i orden. I øvrigt er der også bødestraf for mangelfuld rydning og saltning, hvis den ikke udføres tilfredsstillende. Ud over relevante arealer på selve matriklen har du også ansvar for tilstødende fortovsarealer. Mange af de gamle krogede gader i Ringkøbing har kun smalle fortovsstykker, så det hjælper lidt på arbejdsbyrden med at rydde i fuld bredde. Der skal i princippet også ryddes 10 meter til hver side af skel, med mindre der bor en nabo tættere på.

Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.

Sne9
Sne14
Sne1
Sne4
Sne2
Sne8
Sne7
Sne6

ERSTATNINGSANSVAR VED MANGLENDE GLATFØREBEKÆMPELSE

De fleste ringkøbinggensere er ret samvittighedsfulde med snerydningen, for alle ønsker selvfølgelig at opretholde godt naboskab og tage sin del af samfundsopgaverne. Kniber det med motivationen, kan det måske hjælpe at huske på, at man faktisk er erstatningsansvarlig, hvis nogen glider og kommer til skade. Som oftest er det ret let at placere skylden, og erstatninger kan løbe op i betydelige summer, hvis der sker alvorligere skader, som måske endda medfører invaliditet og tabt arbejdsfortjeneste.

RINGKØBING HAR ADSKILLIGE SNERYDNINGSFIRMAER

Har du ikke selv tid, mulighed eller lyst til at foretage den lovpligtige snerydning og glatførebekæmpelse, er der heldigvis hjælp at få. Ringkøbing har flere professionelle snerydningsfirmaer, som mod rimelige penge kan give et nap med. I takt med, at den enkelte borger får mere og mere travl, er det de senere år blevet en løsning, som stadig flere vælger. Så bliver der mere tid til andre gøremål, som måske også er lidt mere meningsfyldte.

Bliv ringet op

Har du spørgsmål om snerydning eller saltning af din virksomheds, boligforenings eller grundejerforenings udenomsarealer? Udfyld blot formularen med navn og telefonnummer – så ringer vi dig op. Du er naturligvis også velkommen til selv at kontakte os på tlf. 73 70 84 44 Udfyld navn og telefonnummer, så ringer vi til dig inden for 24 timer

TILFREDSHEDSGARANTI


Vores kunders tilfredshed betyder alt for os. Derfor tilbyder vi 100% tilfredshedsgaranti på saltning og snerydning. Vi krediterer derfor ydelser vi har leveret utilfredsstillende – uden diskussion.  

EJER CHRISTOFFER GADE PRÆSENTERER SNEVAGTEN

Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning. Kom bag kulissen hos Snevagten. Her fortæller Christoffer bl.a. om Snevagtens landsdækkende snerydning og saltning.