Som resten af Danmark må også Frederiksberg holde for, når vejrguderne beslutter sig for at male byen hvid. Smukt ser det unægtelig ud, men bagsiden af medaljen er naturligvis, at sne i større mængder kaster grus i den ellers velsmurte infrastruktur.Heldigvis er det kommunale beredskab i høj klasse, og som regel er både sneplove og saltspredere på forkant med situationen. Kommunen tager sig dog selvfølgelig kun at offentlige veje og områder. Privatpersoner og erhvervsdrivende skal selv sørge for snerydning og glatførebekæmpelse på egne matrikler og tilstødende områder.
Reglerne for snerydning og glatførebekæmpelse i privat regi, kan kort opsummeres til et krav om, at der altid skal være ryddet og sikkert at færdes i tidrummet 7 morgen til 22 aften, bortset fra søndag, hvor starttidspunktet er rykket til klokken 8. I de tilfælde, hvor personfærdsel kan forventes ud over dette tidsrum, er der desuden krav om, at tidsrummet udvides tilsvarende. Overholdes reglerne ikke, er der i princippet bødestraf, og Frederiksberg kommune kan også vælge lade rydningsarbejdet udføre fra ekstern side for ejers regning. Reglerne er i øvrigt stadig gældende, selv om man eksempelvis er udrejst i den periode, hvor der falder sne.Bødestraf og rydningsudgifter er måske det mindste problem. Skulle det ske, at en forbipasserende falder og kommer til skade på grund af den manglende glatførebekæmpelse, er det ikke rart at sidde tilbage med ansvaret. Dels er det et samvittighedsspørgsmål, men det kan også føre til et økonomisk efterspil, hvis den skadeslidte søger erstatning for svie og smerte eller måske endda tabt førlighed og arbejdsfortjeneste.
Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.