Som et af Danmarks større byområder har Køge masser at byde på, lige fra landets ældste bindingsværkshus til moderne industrikvarterer. Mindre kendt er måske ”Den hvide by”, som ligger omkring den gamle gummifabrik. Det er et erhvervsområde, der har fået sit kælenavn efter de gamle hvidkalkede fabriksbygninger ved den nu nedlagte gummifabrik, men nye virksomheder kommer hele tiden til, og de fleste bakker op om traditionen med hvide mure. I vinterhalvåret er hele Køge dog med på løjerne. Når det sner, er resten af byen også klædt i hvidt. Det ser flot ud, men bagsiden af medaljen er selvfølgelig, at fortove, stier og andre private arealer skal holdes ryddede og saltede. Ifølge lovgivningen skal det faktisk være tilfældet fra syv morgen til toogtyve aften undtagen søn- og helligdage, hvor man må sove en time længere.
Som alle andre steder i landet, er det naturligvis kommunen, som har ansvaret for rydning og glatførebekæmpelse af de offentlige arealer. Køge har selv et ret stærkt beredskab, der rykker ud når de første snefnug er på vej nedover, og som så mange andre steder trækker man også på private leverandører, når det virelig gælder. Faktisk har byen en del snerydningsfirmaer, som i øvrigt også tilbyder hjælp til private. Som privatperson har du selv ansvaret for egen matrikel, og derudover også tilstødende fortovsarealer og eventuelle private veje og stier. Mange tror, at professionel snerydning mest er forbeholdt erhvervslivet, men sådan er det ikke længere. De fleste udbydere af snerydning rykker ud til enhver opgave, lige fra fejning af en kældertrappe til totalrydning og saltning af indkørsler, parkeringspladser og andre private arealer. Det er selvfølgelig en oplagt service for eksempelvis ældre og gangbesværede, men flere og flere helt ”almindelige” forbrugere vælger i dag at købe sig til denne service. I en travl hverdag kan det være svært at få tid til rydningsarbejdet, når der i forvejen skal smøres madpakker og pakkes skoletasker før jobbet kalder.
Formålet med reglerne er naturligvis at forebygge, at nogen falder og kommer til skade. Hvis det sker, risikerer du faktisk at blive gjort erstatningsansvarlig, og foruden at skulle betale for svie og smerte kan det også indebære erstatning for tabt førlighed og måske deraf følgende tabt arbejdsfortjeneste.
Har du spørgsmål om snerydning eller saltning af din virksomheds, boligforenings eller grundejerforenings udenomsarealer? Udfyld blot formularen med navn og telefonnummer – så ringer vi dig op. Du er naturligvis også velkommen til selv at kontakte os på tlf.