UDGØR DU EN TRUSSEL FOR FIRMAET? | Afsnit 259 |

UNDGÅ AT VÆRE EN TRUSSEL

Har du styr på IT sikkerhedden i din afdeling? Ved du hvordan du skal håndtere spam mails? Kan du ødelægge firmaets infrastruktur? Hvis disse spørgsmål virker som sort snak for dig, bør du overveje at se dagens video. I dag snakker jeg nemlig om IT-sikkerhed, og hvordan jeg forsøger at optimere dette kontinuerligt. Grunden til at jeg har stor fokus på emnet, er fordi vi bliver mere og mere IT-minded, da alle systemer efterhånden er elektroniske og skal struktureres i forskellige IT-systemer. Derudover er jeg meget afhængig af mit IT, da jeg ellers ikke kan fakturere for det arbejde vi laver. Hvis det nu skulle ske, at vores drift-system døde, så ville jeg kunne holde driften kørende i en periode, men vi ville ikke kunne registrere vores kørsler og dermed fakturere de ydelser vi har leveret. Det ville være kritisk.

SÅDAN UNDGÅR DU AT VÆRE EN TRUSSEL

Hvordan undgår man at være en trussel for firmaets IT-sikkerhed? Måden jeg har håndteret det på, er gennem https://startvaekst.virk.dk/sikkerhedstjekket, hvor jeg har fået tjekket min IT-sikkerhed og fået lavet en trusselsvurdering. Derudover har jeg fået lavet en plan, når sikkerheden brister. Jeg har gennem flere år i branchen set det gå galt flere gange, og derfor tror jeg desværre at det er et “når”, fremfor et “hvis”. Dette er udgangspunktet for mit arbejde. Grunden til at jeg er optaget af dette, er fordi jeg ved det bliver meget dyrt når det går galt. Derfor har jeg også fået lavet en forsikring. Dette skal hjælpe mig økonomisk ved potentielle nedbrud. Afslutningsvis har jeg en IT-mand tilknyttet, som skal udforme konkret tekst til mine medarbejdere, således de ved hvordan man skal håndtere forskellige situationer. På den måde bliver de uddannet i at være obs på sikkerheden. Måske du har noget viden, som andre kan få noget ud af? Lad os hjælpe hinanden og del gerne ud af eksempelvis best practice.

Kontakt

Snevagten A/S
Brandstrupvej 10
2610 Rødovre

Telefon: 73 70 84 44
Email: cg@snevagten.dk

Seneste