OVERVEJER I AT FLYTTE LOKALER? | Afsnit 232 |

DET ER VIGTIGT AT OVERVEJE

Nu har jeg flyttet lokaler to gange på to år. I den forbindelse har jeg gjort mig nogen erfaringer på området, især i forbindelse med kontrakter. Derfor har jeg oprettet dette blogindlæg, således i kan se hvad jeg mener er vigtigt at være obs på. I nedenstående underoverskrift, har jeg listet fire vigtige punkter, som fungerer som fire gode råd. Disse mener jeg er essentielle i forbindelse med lokaleflytning, og bør være noget alle overvejer.

OVERVEJER DU FØLGENDE?

  1. Man skal passe på med at lade sig til styre af følelser. Det er virkelig vigtigt. Det har jeg været tæt på at gøre. Set i bakspejlet, var det rigtig godt at jeg ikke gjorde det.
  2. Bind dig ikke for længe på kontrakterne. Udlejerne vil ofte gerne have lange bindingsperioder på kontrakterne, hvilket objektivt set er forståeligt nok. MEN, at skrive under på en 5-10 årig aftale, må alt uden lige være et no-go for de fleste. Ingen ved hvor virksomheden er henne inden for denne periode. I hvert fald ikke hvis man er en dynamisk organisation, hvor man enten bliver større, mindre eller laver nogen omstruktureringer.
  3. Gennemtjek altid kontrakten, og gerne flere forskellige. Jeg havde selv fundet flere lejemål som jeg mente var interessante, og dertil fik jeg tilsendt alle lejekontrakter. Dem kiggede jeg alle igennem, ud fra den sparsomme viden jeg havde, og i den forbindelse tog jeg nogen notater. Dernæst blev lejekontrakterne også tilsendt min advokat. Afslutningsvis i processen blev vores notater sammenlignet og vi tog en mundtlig snak omkring disse. For mit vedkommende var flere af kontrakterne skrevet på sådan kringlet måde, at jeg ikke turde skrive under på dem. Det krævede, at man pillede ved kontrakten, før de var klar til at underskrive. Et eksempel er ordvendingen “ny”. Hvornår er lokalerne “nyere”, hvornår er lokalerne “nye”, hvornår er det nyistandsat mv. i forhold til når du skal aflevere det igen? Desuden skal man undersøge hvordan driftudgifterne ser ud og om disse kan reguleres? Mange ting skal tages højde for. Kontrakterne er omkring 15-30 sider, så der kunne være meget at misse.
  4. Husk at bestille internet i tide. 6-8 ugers levering er længe ift. arbejdet. Jeg har selv lavet denne fejl to ud af to gange, hvilket resulterede i arbejde uden internet den første uge.