Skip to main content

MARKETING MANTRA – DAY 5

Marketing mantra

Som jeg tidligere har påpeget, kan det være super frustrerende at famle i blinde. Frustrationen kan hurtigt blive en realitet, hvis man ikke underbygger ens valg med data. Data kan nemlig hurtigt skabe et stabilt fundamentet, for de beslutninger som skal træffes. 

Ugens femte marketing mantra, lyder derfor således:

“COLLECT DATA TO BACK UP YOUR DECISIONS”

Som forretningsmand og som selvstændig, er jeg meget interesseret i at kunne underbygge mine beslutninger i et eller andet. Jeg ser mange lave den fejl, at de træffer valg ud fra en “følelse” eller en forestilling om, hvordan noget ser ud.

Data kan man ikke manipulere med. Eller jo, det kan man selvfølgelig godt og er også set gjort i mange tilfælde. Men hvis man går objektivt til data, så burde data ikke kunne lyve. Ret hurtigt har jeg i hvert fald erfaret, at data kan forklare mange ting.

Det er selvfølgelig ikke noget som man skal tjekke 1 gang om året. I så fald, bliver det svært at rette op på de fejl man laver – og ja, man laver fejl. Nogle ting fungerer godt og andre ting fungerer ikke særlig godt. Disse ting skal vi vide, således vi laver det bedst mulige content. 

Jeg ved ikke hvilke tanker du har med hensyn til ugens marketing mantra. Jeg synes i hvert fald, at det fungerer rigtig godt for os. Hvad overvejer du, når du laver marketing?

Hvis du vil se marketing mantra day 4, kan du finde mig – Christoffer Gade – på LinkedIn, eller ‘Sneuniverset’ på Facebook. Der bliver samtlige lagt op.