HVORDAN FASTHOLDER DU MEDARBEJDERE? | Afsnit 255 |

MEDARBEJDERE SKAL UDVIKLES

Der findes ét spørgsmål, som jeg synes er meget vigtigt at kunne besvare, men som jeg ikke kan besvare. Hvordan udvikler man, fastholder og motiverer sine medarbejdere? Hvordan sørger man for, at der altid er god stemning på kontoret, fordi folk er glade på arbejdspladsen? Jeg har taget nogle initiativer på kontoret, i et forsøg på at understøtte de unges udvikling – men hvad gør du? I sommers fandt jeg ud af, at de søde, unge mennesker jeg har på kontoret skal lære noget. De er dytige til det de laver, men de skal have yderligere kompentenceudvikling. Hele idéen med at have en studentermedarbejder er, at de skal lære noget.

MINE MEDARBEJDERE

Jeg har taget flere initiativer på kontoret, og disse vil jeg liste forneden, så du kan få inspiration til dine medarbejdere. De tiltag jeg har taget, behøver ikke nødvendigvis at være rettet mod unge medarbejdere. Det kan sagtens også være fastansatte:
  • Vi har haft konsulenter inde i arbejdstiden, og lært mine medarbejdere op i konsulenternes fagområde. Jeg har f.eks. haft en ‘content specialist’ inde og oplært Isabel, som er Snevagtens SoMe ansvarlig. Her har hun fået én til én undervisning i marketingsstrategi, oplæring i Premier Pro og generelt om sociale medier. Det har hun haft stor glæde af, og har bidraget til marketingsudviklingen.
  • Derudover har vi lavet et samarbejde med GoLearn. GoLearn har et platform, hvor man kan man gå ind og tage kurser omkring diverse emner der interesserer en. Det kan også være kurser i noget, som de måske ikke laver til dagligt. Det kan også bidrage til at skabe yderligere kompetencer på områder de allerede er gode til. Emnerne er primært office kurser, online marketing eller ledelseskurser. Gennem GoLearn får de et kursusbevis, som de kan bruge senere på fremtidige arbejdspladser.
  • Afslutningsvis har jeg også gjort meget i personale arrangementer. Her lærer vi hinanden at kende i et forum der er lidt anderledes end det man er vant til. Sidste gang var vi ude og klatre og tog efterfølgende ud i byen og forkælede os selv med god mad og gode drinks. Hver jul afholder jeg også en del arrangementer, hvor personalet også er inviteret, f.eks. juletræsarrangementer. Jeg synes det er vigtigt at skabe nogle rammer, hvor vi kan snakke om andet end arbejde og nyde hinandens selskab i mindre formelle rammer.
Nu har jeg delt lidt ud af de tanker og initiativer som jeg selv har gjort brug af. Har du nogle gode og anderledes idéer til at fastholde, motivere, udvikle medarbejdere? Hvis ja, så er du velkommen til at kommentere på min LinkedIn. Der er mange der følger med og vi kan få meget glæde af at spare med hinanden.

Kontakt

Snevagten A/S
Brandstrupvej 10
2610 Rødovre

Telefon: 73 70 84 44
Email: cg@snevagten.dk

Seneste