HVAD SKER DER, HVIS DU DØR? | Afsnit 244 |

DU EFTERLADER OFTE NOGLE

Hvis det frygtelige skulle ske, at du kørte galt på vejen, er i tjeneste eller lignende og mister livet. Hvad sker der så? Ofte sker der i hvert fald dét, at man efterlader nogle. I den forbindelse kører der ofte indsamlinger, fordi der mangler penge til begravelser eller lign. Dette scenarie har jeg kørt igennem. For den situation skal min familie i hvert fald ikke stå i. Derfor har jeg gået meget op i mine forsikringsforhold. Min holdning er nemlig, at jo færre penge man har og jo yngre man er, jo flere forsikringer skal man have. Derimod, jo ældre man bliver, jo flere ting kan man tillade sig at vælge fra. Dette kan lade sig gøre, da man så har lidt mere økonomisk at gøre godt med.

FORSIKRINGER (PRIVAT)

Lad os starte i privaten: Her har jeg en livsforsikring, som dækker over min død eller min kones død. De er så store, at de gældsposter vi har privat kan indfries, og den ene eller den anden part kan blive boende i huset og bilen (i hvert fald i en længere periode). Jeg giver cirka 1.700,-, for 1.5 million pr. år i dødssum. Desuden har jeg en børnedækning. Det gør, at Nessa får en lille pose penge indtil hun bliver 18 år. Gennem min pension, er jeg forsikret for alt der hedder ulykke og sygdom. Hvis det nu skulle ske, at jeg f.eks. fik kræft, så er jeg sikret at kunne gå i behandling, eller at jeg kan få afviklet firmaet. Det har Nathalie også. Bliver jeg uarbejdsdygtig, så får jeg også penge resten af livet. Ikke så mange som nu, men nok til at kunne sælge tingene (hus, bil mv.) og sænke mit forbrug.

FORSIKRINGER (ERHVERV)

Lad os nu hoppe til det erhvervsmæssige. Det er jo klart, at firmaet er min primære indtægtskilde. Derfor er det også vigtigt, at firmaet hele tiden kører. I erhvervslivet har vi nogle nøglepersonsforsikringer, som vi har tegnet. Det betyder, at for 3. uges sygdom som jeg har, så får firmaet noget penge, som gør at de kan ansætte en konsulent eller vikar. Dette skal erstatte mit fravær. Så kan selskabet netop køre videre. Derudover har jeg mulighed for at få løn under egen sygdom. Er det en vedvarende sygdom, så er der dermed penge og tid, hvilket man. ofte har brug for i sygdomsperioder. Jeg sikrer mig derfor hele vejen rundt.Har jeg dem ikke, så klapper fælden. Jeg har et forbrug på cirka 300.000 om måneden og derfor skal der nogle penge i kassen, for at kunne styre tingene. Mit råd til jer derude: Få tegnet forsikringer. Hvis du har få penge, er det ekstra vigtigt, da du ikke har meget at stå imod med.

Kontakt

Snevagten A/S
Brandstrupvej 10
2610 Rødovre

Telefon: 73 70 84 44
Email: cg@snevagten.dk