Skip to main content

HAR CORONA LÆRT DIG NOGET?

Corona har været dårligt… Men…

Corona har været forfærdeligt. På mange måder har det påvirket ens liv, også på punkter man ikke forventede. Men hvem havde forudset, at det ville medføre noget positivt? Jeg har i hvert fald lært nogle ting, som jeg nok ellers ikke havde. Hvem havde vidst, at digitaliseringen skulle gøre, at arbejdet kunne fortsætte? Jeg vidste det ikke, men ved det nu! Det skal udnyttes!

Dette har jeg lært af Corona:

Jeg har fundet ud af, at internettet kan rigtig mange ting. Under corona fik vi eksempelvis Microsoft Teams. Det gjorde, at vi kunne afholde møder med hinanden og dele information med hinanden. Ud over det praktiske element, har jeg fået øjnene op for muligheden for at arbejde på en anderledes måde. Måske vi skal have kortere dage? Have én hjemme-dag om ugen, hvor vi arbejder hjemmefra? Undersøgelser har i hvert fald vist, at hjemmearbejde har medført mange positive ting som effektive arbejdstimer og færre sygedage. Hvorfor ikke forsøge at fortsætte disse takter? Jeg siger ikke, at hjemmearbejde er løsningen for alle. Tvært imod tror jeg også på, at mange trives i et godt arbejdsmiljø og fysisk kontakt til chefer og kollegaer. Ens overvejelser kunne derfor også findes på et frivilligt anliggende? Måske nogle skulle have muligheden for at arbejde hjemmefra en gang om ugen. Det ville måske spare vedkommende for meget transporttid? Vi har eksempelvis en på kontoret der kommer fra Stege. Det resulterer i cirka 2 timers transport hver gang hun skal ind på kontoret. Spørgsmålet er derfor, om hun ville få mere ud af sin arbejdsdag, hvis den blev foretaget hjemmefra?

Hvad er det rigtige at gøre?

Der er selvfølgelig intet rigtigt eller forkert i denne sammenhæng. Tvært imod ville man kunne argumentere for mange ting. Min pointe med dette indlæg er også blot, at gøre opmærksom på mulighederne du besidder. Man skal selvfølglig kun gøre det, som øger arbejdsglæden. Hvis arbejdsglæden øges ved at komme ind på kontoret, er hjemmearbejde selvfølgelig ikke svaret. Men hvad hvis det var?