Skip to main content

HÅNDTERING AF STRESS PÅ ARBEJDSPLADSEN

SÅDAN TACKLER VI STRESS

Stress er et meget ømt punkt for mange. Desværre er det samtidig blevet meget almindeligt blandt den danske befolkning. Ifølge stressforeningen.dk, er der 35.000 sygemeldinger hver dag i forbindelse med selv samme sygdom. Jeg har selv oplevet stress. Jeg vågnede midt om natten med koldt sved og høj hjerterytme, og uanset hvor tidligt jeg stod op, så følte jeg konstant, at jeg var bagud på arbejdet. Det var en helt vildt ubehagelig oplevelse, og jeg ønsker absolut ikke at dette sker for nogen. Af samme grund har jeg forsøgt at imødekomme risikoen på arbejdspladsen med diverse tiltag.

SNEVAGTENS TILTAG

Dengang jeg havde stress søgte jeg en erhvervspsykolog. Gennem mine forholdsvis få sessions, kom jeg hurtigt ud på den anden side. Det er selvfølgelig ikke muligt at lave en direkte copy-paste af mit behandlingsforløb, men jeg har alligevel prøvet. I Snevagten har vi fået igangsat flere tiltag, og for at give inspiration til dem der læser med, lister jeg dem nedenunder:
  • I Snevagten har vi fået tilknyttet Anja, som fungerer som mental coach på arbejdet. Her har hun løbende samtaler med medarbejderne i forhold til hvordan de har det, og om der er brug for decideret sessions. Allerede i starten af corona blev hun brugt forholdsvis ofte, da et par af de unge medarbejdere oplevede svage tegn på stress. Heldigvis var Anja hurtig og god til at tage hånd om dem, og den dag i dag er der ingenting.
  • Vi har fået tegnet en sundhedssikring, således vi kan forsøge at hjælpe meget og hurtigt til, hvis vi kommer ud for, at en medarbejder har brug for dette.
  • Vi har fået etableret et godt samarbejde med OfficeFit, som medarbejderne har fået brugt rigtig godt og effektivt. Der findes flere artikler og blogindlæg der argumenterer for, at motion mindsker stress. Desuden kan det også bidrage til, at man får rørt sig, når man i de travle dage ikke har tid til at tage i fitness.
Derudover handler det selvfølgelig også om en generel god trivsel på arbejdspladsen, i et forsøg på at forbygge eventuelle stress-symptomer. I Snevagtens tilfælde, vil vi hellere forbygge end at behandle. Som jeg ser det, er det er en investering i dine medarbejdere og derigennem også dit arbejde og din forretning. Hvad gør du, for at forebyggende lignende situationer?