Skip to main content

BELØNNING & SKIDEBALLER | Afsnit 205 |

To principper: Belønning & skideballer

Det kan være svært som selvstændig, at belønne sig selv, eller give sig selv en bonus. Jeg har to principper, som jeg lever efter, når det kommer til dette. Det ene er, at hvis jeg gør noget dårligt, f.eks. tager et dårligt valg, ikke får lukket en kunde eller lign., så giver jeg mig selv en skideballe. Det resulterer i, at jeg laver en plan, i et forsøg på at genoprette problemet, eller at jeg går i tænkeboks. På den måde tvinger jeg mig selv til at genoverveje eller reflektere over, hvad der skal til, for at det ikke sker igen. Jeg har efterhånden fundet ud af, at dårlige valg kommer af bestemte ting. Blandt andet, at jeg har haft reduceret koncentration, eller har brugt for lidt tid på forberedelse. Omvendt, hvis jeg gør noget godt, gør jeg noget andet. I det tilfælde, hvor jeg gør noget godt, vil jeg give mig selv en belønning. Dette er mit andet princip. Det er ikke noget, som jeg gør hvert år. Men til tider, når der er mulighed for det og jeg har fortjent det. Jeg har f.eks. lige hentet et nyt haglgevær, som jeg har ventet 10 måneder på at få. Det er derfor heller ikke nødvendigvis penge jeg giver mig selv. Det er i højere grad noget lækkert til mig selv, uden jeg behøver at dele. Selvom jeg i mit tidligere afsnit har påpeget, at man ikke må glemme andre, så må man heller ikke glemme sig selv. Hvad er din holdning til belønning & skideballer?