Skip to main content

❝MESTRER DU KOLD KANVAS, ER DU ET SKRIDT FORAN❞ | Afsnit 234 |

KOLD KANVAS

I dagens afsnit af Sneuniverset, skal jeg afholde et foredrag for PowerJobSøgerne. På dagen kom cirka 30 mennesker. PowerJobSøgerne er et netværk primært for arbejdssøgende, men kan også benyttes af firmaer. Man man bruge netværket som jobansøger og som platform til at finde sin næste ansatte. Jeg har fulgt dem i noget tid, da jeg synes deres organisation er spændende. Jeg blev i forlængelse heraf spurgt, om jeg kunne afholde et inspirerende indspark for de jobsøgende. Jeg forsøgte på bedste vis at mikse både snak og praktiske opgaver, således det var relevant for alle hele tiden. Som praktisk opgave arbejdede vi (blandt andet) med kold kanvas, som jeg mener er en stærk egenskab at besidde.

HOW TO MESTRE KOLD KANVAS

Kold kanvasarbejde, for de af jer der ikke kender til det, handler om at ringe til eller opsøge en virksomhed, med det formål at sælge. Målet med telefonsamtalen er altid at få booket et møde. Som hovedregel ringer jeg altid til “det rigtige niveau”. Med det menes, at jeg ikke ringer til firmaets CEO, men i højere grad forsøger at ringe til en driftleder eller mellemleder. På den måde rammer jeg mennesket, som muligvis kan føle et behov for at købe det produkt eller den service der tilbydes. Hvis man ikke har prøvet kold kanvas før, er det vigtigt at huske på, at det ikke er farligt at ringe. Mange mener det er angstprovokerende, idet man frygter afvisning. Mit råd er: Frygt ikke en afvisning. Når jeg ringer op, kigger jeg efter et behov og går direkte til sagen. Det er det sværeste for de fleste (uanset hvem eller hvor du er). Kan man mestre dette, gør man mere end de fleste. Dette dækker både over min konkrete forretning, men også ift. jobsøgning. Bare et telefonopkald om dagen gør forskellen. Man må gerne starte “trygge steder”, f.eks. hos en bekendt.