Skip to main content

THE NETFLIX EFFECT – HAVE YOU HEARD OF IT?

The Netflix effect

Skak har aldrig været noget, som hverken jeg eller min omgangskreds har gjort sig særlig meget i. Jeg har i hvert fald aldrig selv lært reglerne, og må nok affinde mig med, at det er sådan det bliver…. Og så alligevel ikke?

I forbindelse med Netflix’s offentliggørelse af miniserien, The Queen’s Gambit, har skak aldrig været mere populært. I hvert fald ikke i min omgangskreds. Skak er blevet det nye sort, render man rundt og siger. 

Hvor er det dog fantastisk, at en Netflix serie kan have så stor påvirkning på vores samfund. Især når det promoverer et spil, som jeg umiddelbart ville definere som værende for de intellektuelle. Jeg er i hvert fald selv blevet grebet af stemningen, og har fået blod på tanden for at lære reglerne – og jeg ville ikke definere mig selv som værende den skarpeste kniv i skuffen. 

Tænk hvor positiv en påvirkning det kan have fremadrettet, hvis andre – måske endnu federe ting – bliver promoveret på samme måde. Tænk hvilke konsekvenser det kan have. 

I mit drømmescenarie snakker jeg selvfølgelig om en Netflix serie der omhandler Snevagten, og at Snevagten derfor “bliver det nye sorte” 😉 Måske et far-fetch, but you never know. 

The Netflix-Effect – have you heard of it?