❝DU TAGER DET GRØNNE, JEG TAGER DET HVIDE❞ | Afsnit 197 |

Kerneforretning

I dagens afsnit af Sneuniverset, ser I hvordan jeg håndterer det der kaldes for “grønt”. “Grønt” dækker over at slå græs, at klippe hæk og så videre. Det er en ydelse, som jeg tidligere har arbejdet meget med. Det er dog noget, som jeg er gået mere og mere væk fra. Nu vil jeg udelukkende lægge nævn til denne service, hvis det er absolut nødvendigt. At fravælge at arbejde med ejendomsservice, handler om at skabe en kerneforretning. Der findes en mulighed for profit i dette felt, men jeg bibeholder ikke den kerneforretning og de kerneværdier jeg gerne vil have, hvis jeg bearbejder grønt.

At holde sig i samme felt

Når jeg får en henvendelse, om et ønske om kontrakt med grønt, sender jeg dem videre til en fra mit netværk. På den måde uddelegerer jeg arbejdsopgaverne mellem mig og en anden. Dermed varetager den ene kerneforretning én arbejdsopgave, som passer til kerneværdierne, samtidig med at den anden kerneforretning varetager opgaver, som passer på dens kerneværdier. I dette tilfælde varetager Mads det grønne arbejde, og jeg varetager snerydningen. Det er dog Mads, som ligger navn til. Det vil sige, at det ikke er Snevagten som sender kontrakten. Grunden til, at jeg gør det på denne måde, er for at bibeholde forretningens kerneværdier. For at dette kan lade sig gøre, skal Snevagten ikke associeres med noget andet end snerydning. På den måde får vi tilfredse kunder, med partnere der er passioneret og fokuseret på arbejdsopgaven. Det skaber en form for sneboldseffekt. Gør du dig nogen tanker angående kerneværdier?