Rapportering er vigtig for forståelsen af en virksomhed | Afsnit 153 |

Rapportering

Hvad kan jeg bruge tal til? Tal har en begrænset mængde viden. Dog har den stadig noget viden, som jeg kan bruge til noget. Tal er data og det fortæller mig noget om hvordan det går virksomheden. Fortæller noget om hvilke kunder jeg har i butikken, hvilke kunder jeg ikke har og så videre. Men tal har en begrænset mængde viden og jeg er nødt til at grave dybere, hvis jeg skal kunne bruge tallene til noget fornuftigt. Derfor har jeg blandt andet lagt stor vægt på, at få en forklaring, hvis jeg er blevet valgt fra, fremfor en anden konkollega.

Årsager

Grunden til, at jeg har gjort så meget ud af at få en forklaring, er for at blive endnu bedre til det jeg gør. På den måde ved jeg, hvad der skal til næste gang jeg giver et tilbud på den specifikke kunde, som jeg har fået afslag fra. Det kan f.eks. være, at de siger, at prisen var for høj. Så må jeg tage prisen til revurdering næste gang jeg skal afgive tilbud. Det kan også være, at kunden siger, at betalingsbetingelserne ikke stemte overens med det ønske de havde. Så ved jeg, at jeg skal tydeliggøre overfor kunden næste gang, at man kan ændre sine betalingsbetingelser. Disse årsagsforklaringer er rigtig vigtig for udviklingen af firmaet. Især hvis jeg ønsker at få nye kunder ind i butikken til næste år.