Skip to main content

JAGTEN EFTER DRØMME OG VISIONER

Medarbejdernes drømme repræsenterer deres udvikling

Inden Corona for alvor havde lagt Danmark ned, havde Snevagten igangsat et nyt projekt. Projektet hed “udviklingssamtaler”, og havde til formål at udvikle alle medarbejdere i Snevagten. Vi allierede os med bestyrelsesmedlem, Jacob Handberg, der har mange års erfaring med salgstræning og menneskelig udvikling. Mens Snevagten var i karantæne, ringede Jacob rundt til medarbejderne, og havde et indledende interview. Her forsøgte han at afdække hvilke drømme, visioner og mål medarbejderne havde, og hvordan de umiddelbart havde tænkt sig af realisere dem. Samtalerne skulle startskuddet til en større indsigt i, hvilke redskaber medarbejderne ønskede at få, hvad de synes der fungerede og hvad der skulle laves om. I nogle tilfælde handlede det om, at få defineret nogle arbejdsområder. I andre tilfælde handlede om at tilføje flere arbejdsopgaver. Samtalerne var forskellige, og gav et godt udgangspunkt for de videre samtaler.

“Lad os realisere dine drømme”

Efter at Snevagten havde åbnet op igen, fik vi muligheden for at følge op på ovenstående samtaler. Her kunne vi sidde ansigt til ansigt, Jacob, Christoffer og medarbejderen. Møderne var en god mulighed for at have en-til-en-samtaler, og gå i dybden med tanker omkring fremtiden. Studentermedarbejderne havde mange ting på hjerte, og går en uvis fremtid i møde, hvor mange ting kan blive en realitet. Nogle ønskede specifikke kurser, andre ville gerne arbejde mere med nogle anderledes arbejdsopgaver. Listen var lang, og det var forfriskende og få en masse nye indspark til fremtidig brug af arbejdskraft. På nuværende tidspunkt (maj, 2020), står vi nu en situation hvor samtalernes ønsker og mål skal realiseres. Vi skal have eksekveret på en masse ting, og skal have igangsat flere nye processer. På den måde viser vi medarbejderne, at samtalerne ikke blot er luft, men at vi faktisk ønsker en reel udvikling for dem.

Hvad gør du?

MUS samtaler er ofte noget virksomheder gør stor brug af. Nogle virksomheder og arbejdspladser er underlagt kravet om MUS samtaler, mens andre mindre virksomheder gør det af egen interesse. Uanset kan det gavne alle arbejdspladser, i forsøget på at få det maksimale ud af sine medarbejdere. Jeg anbefaler 100%, at man afholder disse udviklingssamtaler, og at man efterfølgende reagerer på det. Har du afholdt dine udviklingssamtaler i år?