Skip to main content

CORONATESTS PÅ ARBEJDSPLADSEN

SNEVAGTEN VIL VÆRE PROAKTIV

Da jeg i sidste uge spurgte mit netværk til råds omkring proaktivitet med hensyn til COVID-19, fik jeg rigtig mange gode forslag. Alle nogle som kunne implementeres i virksomheder. Jeg har allerede fået eksekveret på ét – læs her hvilket!

I Snevagten har vi fået lavet en aftale med privatlaegen.dk. Her er det muligt at blive testet om morgenen og få resultaterne om eftermiddagen. “Hvorfor giver det mening?” – tænker du måske.

I snerydningsbranchen er der højtryk om vinteren. Altså når det er ekstra koldt og når flere og flere personer melder sygdom. Det korrelerer ikke rigtigt med den arbejdskraft det kræver at få forretningen til at køre rundt, når først sneen rammer asfalten. 

Måden hvorpå vi har implementeret det, er selvfølgelig først hvis det bliver nødvendigt. Vi tvinger derfor ikke medarbejderne til at tage tests ugentligt, hvis ikke der er nogen der oplever symptomer eller har nogen i deres sociale cirkler der er testet positive. 

Tiltaget skal derfor i højere grad bruges som et redskab, hvor vi hurtigt kan få afklaret hvorvidt nogle har COVID-19 eller ej, og hurtigt få afklaret hvorvidt vi skal i karantæne eller isolation. På den måde undgår vi “unødvendig isolation”.

Hvad synes du om tiltaget?