Skip to main content

Sæsonens ultimative test

Vejr vs Snevagten

Den 28 december fik vi landsdækkende isslag. Vi fik heldigvis mere end bare et røgsignal om at det var på vej, så derfor kunne det store strategiarbejde begynde. 

Isslag sker kun få gange om året. Heldigvis. Ikke nok med at det kan være farligt at begå sig i, så kan det være enormt svært at bekæmpe. De mange faktorer der spille ind, skal tages højde for, og da planen var lagt kunne det store bekæmpelses arbejde begynde. 

En af de væsentligste faktorer for at bekæmpe glatføre er saltens virkning i forhold til vejret. Når det regner udenfor reduceres saltens virkning, da det vil blive vasket af pladsen. Regner det mellem kl 04.00-08.00 om morgenen, er vi nødt til at vente på at det stopper, ellers kan vi gøre det hele om igen og igen. Vi kan aldrig være sikre på hvornår regnen stopper eller starter, derfor lægger vi altid en plan for at være mest effektive både i forhold til økonomi og ressourcer. 

Selv med 13 år på bagen, er det en øvelse hver gang. Jeg vil for alt i verden gøre kunden tilfreds, uanset hvordan vejret vælger at prøve os af. Men salt har vi rigeligt af, og vi er klar til mere vinter.